Wortelfriet

Het is januari en dat betekent dat zowat de halve wereld weer bezig is met afvallen. Als je bezig bent met afvallen, op welke manier dan ook, heb altijd zin in patat en chocola omdat dat niet ‘mag’. Voor die mensen is dit recept, maar ook voor mensen die toe zijn aan een beetje variatie.

Ingrediënten

200 gram wortels
5 gram olie
Zout
Diverse kruiden

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de wortels in lange, dunne repen in de vorm van een frietje.

20160110_125033_1452439557871

Doe de olie en de helft van de kruiden in een kom. (Ikzelf heb zo’n potje met allerlei kruidenmixen erin. Maar je kunt elke kruiden gebruiken die je lekker vindt. Rozemarijn, tijm, cayennepeper, paprikapoeder, kerriepoeder… Je hebt altijd wel iets in huis.) Doe daar de wortels in en roer om. Strooi vervolgens nog een beetje kruiden over de wortels en roer nog een keer.

20160110_135721

Verdeel de wortels over een bakplaat en bak deze 60 minuten op 180 graden in de oven. Klaaaaar!

Ik maakte dit vanmiddag. Mijn beroemde maaltje kots met stront en lintwormen. Echt genieten. Maar je kunt ze ook gewoon met ketchup eten.

20160110_135739