Recept: Gnocchi met zelfgemaakte pesto

Afgelopen zondag, op Valentijnsdag, at ik bij Nina. In plaats van het gebruikelijke pizza of sushi laten bezorgen, had ze besloten om te gaan koken. We aten vooraf paprikasoep (LEKKER!) en daarna pasta met pesto. En dat vond ik zó lekker, dat ik besloot dat ook te maken, maar dan met zelfgemaakte pesto.

Ingrediënten voor de pesto

45 gram basilicumblaadjes (Ik had te weinig, dus vulde ik het aan met rucola, ging prima!)
35 gram pijnboompitten
1 teentje knoflook
Een scheutje olijfolie
Citroensap
Snufje zout
Eventueel edelgistvlokken om er een kazige smaak aan te geven. (Dit is de veganistische oplossing. Parmezaanse kaas kan ook.)

20160215_123944

(De ingrediënten, inclusief Star Wars keukenpapier)

Bereidingswijze

Doe de pijnboompitten, knoflook, basilicum/rucola in een keukenmachine en maal deze fijn. Voeg daarna het scheutje olie, het zout, de gistvlokken en het citroensap toe. Wees overigens voorzichtig met het citroensap! Ik had er vet veel in gedaan, en ik had veel te zure pesto. Dus laat het eerst weg en voeg het beetje bij beetje toe, zodat de pesto niet zurig wordt.

En nu heb je pesto! Ik at er nog nog 200 gram gnocchi bij en grilde wat courgette, paprika en tomaat om erbij te eten.

Persoonlijk ben ik geen grote gnocchi-fan. Had het een keer eerder gegeten en iets te lang laten koken, dus toen waren het slijmerige, glibberige aardappelbolletjes. Maar gisteren zat ik al te hoog met mijn inname van koolhydraten, dus at ik maar gnocchi. Omdat ik elke dag naar MasterChef kijk, steek ik daar soms nog wat van op. Zij blancheerden eerst de gnocchi en bakten het toen. Heb ik ook gedaan, de gnocchi 1 minuut laten koken en daarna meteen in een pan met hete olie lichtbruin bakken. En dat was prima te eten! Al moet ik bekennen dat gewoon pasta toch echt lekkerder is, helemaal met pesto.

20160216_12341220160215_134944