Groetjes uit Wenen


Gruß gott, even een berichtje vanuit Wenen. We zijn veilig aangekomen en zitten nu even te chillen in het hotel. We hebben vandaag de stad verkend, en zijn erachter dat er genoeg te doen is hier. Wij vermaken ons deze week dus wel.

Maar nog even over het vliegen hé, dat was echt spannend. Ik moet bekennen dat het nooit mij hobby gaat worden. Tranen met tuiten heb ik gehuild, maar we hebben het gered. Het opstijgen vond ik vet eng, omdat ik voor mijn gevoel toen van die luchtzakjes voelde. Het laatste halfuur van de vlucht, toen we zeg maar door de wolken weer richting de grond gingen, hadden we heel veel turbulentie. Het voelde als een hele hobbelige weg, maar als het echt een hobbelige weg was geweest, had ik het niet zo erg gevonden. In de lucht geeft het toch een ander gevoel. Al met al heb ik de rest van de vlucht rustig zitten puzzelen, en viel dat deel reuze mee. Ik vond het alleen jammer dat het donker was, want Milan en ik hadden graag naar buiten willen kijken en willen zien hoe alles er van boven uitzag.
Verder zaten er maar 19(!) mensen in het vliegtuig, dus er was heel veel ruimte. Dat was ook wel prettig, iedereen kon bij wijze van één rij voor zichzelf claimen en lekker languit gaan liggen.

Eenmaal geland, zijn we met de trein naar het stadscentrum gegaan. Daar moesten we overstappen op een andere trein, maar hadden we geen idee hoe en waar we naartoe moesten. Milan en ik stonden een beetje onwetend naar de borden te staren, toen we hulp kregen van een meneer. Hij moest dezelfde trein hebben, vertelde ons dingen over de treinen en over Wenen zelf. Hij is helemaal met ons meegegaan naar ons hotel. Zonder hem hadden we het hotel echt nooit zo snel kunnen vinden. Ondertussen heeft hij heel veel verteld over Wenen en de dingen die we absoluut moeten gaan zien. Hij bood zelfs aan om ons een rondleiding door de stad te geven. We zitten nog in dubio of we daar op in moeten gaan.DCIM100GOPRO

Vandaag zijn we gaan lopen en hebben we al heel veel mooie dingen gezien. Toen we het lopen een beetje zat waren, zijn we een random museum ingelopen en hebben we daar de halve middag doorgebracht. Het was een goede gok, want het was een heel interessant museum.

Met onze GoPro hebben we hele mooie foto’s en filmpjes gemaakt, maar doordat de internetverbinding hier niet zo goed is, gaat het uploaden van die foto’s heel erg moeizaam. Maar goed, we willen jullie ook niet vervelen met honderden foto’s. 😉

Wij gaan hier nu in ieder geval lekker genieten tot en met zondag. En ook al is Milan door mij nu ook een klein beetje panisch geworden voor vliegen, de terugreis zondag wordt een stuk relaxter dan gisteren. Al is het alleen maar omdat we dan overdag vliegen en naar buiten kunnen kijken.

Tschüss!

Snapchat-3707532732546855186
Het is gelukt om één foto van m’n telefoon te uploaden. Yes!