Pinkpop

Afgelopen weekend was het weer zo ver: Het leukste weekend van het jaar, namelijk Pinkpop! Eigenlijk zijn wij een beetje laffe Pinkpopgangers, omdat we heel luxe in een hotel sliepen in plaats van op de camping. We waren na drie dagen aardig kapot, kun je nagaan hoe we eruit hadden gezien als we wél op de camping hadden gestaan.

Mijn persoonlijke hoogtepunt was het optreden van Nothing But Thieves. Ik wás al fan, maar nu ben ik nog fanner. (Dat is geen woord, dat weet ik. Heb ik net even verzonnen. Fan, fanner, fanst.) Bij mij begon het al toen ik ze voor het eerst op de radio hoorde, met het nummer ‘Itch’. Meteen Shazam erop gegooid en dat nummer heeft dagenlang op repeat gestaan, fantastisch vond ik het! En zo begon het. We zagen ze in het voorprogramma van Muse (Was ik misschien wel enthousiaster over dan over Muse, omdat ik Muse al vaker gezien had en Nothing but Thieves nog nooit) en een week later in Amsterdam. Sindsdien zijn zowel Milan als ik echte fans. Daarom zijn we op Pinkpop ook naar de signeersessie geweest. Ik vond dat best wel eng, maar het zijn zulke aardige jongens! Milan kreeg zelfs nog een biertje van ze, welke ze daarna nog gesigneerd hebben. Helaas is dat door de condens die op het blikje zat nu vervaagd, maar we zijn nu wel officieel fangirls.

IMG-20160611-WA0012
Met de band (De zanger was te druk met andere dingen om ook op onze selfie te kunnen.)

 

IMG-20160611-WA0011
Met de zangerrr! En Milan met z’n blikje bier.

Het meest verrassende optreden was Tom Odell en dat vond Joni ook. We kenden alleen de hitjes, maar we waren allebei onder de indruk van het hele optreden. Bij thuiskomst zijn we ook meteen de cd gaan luisteren en het klinkt goed! Milan was wat minder enthousiast, maar je kan niet alles hebben hé. Hij had Rammstein, dus dat compenseert de boel weer.

Verder vielen de Red Hot Chili Peppers ons heel erg tegen, en zijn we ook eerder naar huis gegaan. Rammstein was gewoon eng. Wel een leuke show om naar te kijken met vuurwerk en er gebeurde ook veel op het podium, maar de muziek en die stem… Neuh. En dan hebben we natuurlijk Paul McCartney. Hij praat als een opaatje die je 5 euro geeft voor je rapport met het accent van een maffiabaas en zo zingt hij ook een beetje. Wij hadden twee uur lang hits verwacht en lekker twisten op muziek uit de jaren ’60, maar helaas viel dit heel erg tegen. Ook was hij niet echt goed bij stem. We hebben wel het hele optreden afgekeken, maar dat ging niet van harte. Sorry Paultje.

Omdat foto’s meer dan duizend woorden zeggen, en ik geen zin heb om alle drie de dagen stap voor stap door te nemen, hier nog wat foto’s. Jaaa!

Snapchat-2291140919860508020
Omdat we soms tijd teveel hadden, zaten we als echte paupers naast een tankstation met blikjes cola en bekertjes koffie aan een picknicktafel een potje te kaarten.
Snapchat-7850485885456302945
Kijk ons blij zijn omdat we zo dichtbij staan (zitten) bij Nothing But Thieves.
IMG-20160613-WA0014
Feest.
IMG-20160613-WA0020
De eerste dag, hier hadden we prachtig weer!
IMG-20160613-WA0013
Hommel op mijn witte schoenen. Deze schoenen zijn overigens niet meer zo wit, omdat we aardig door de modder hebben moeten banjeren.
Snapchat-6976033408412759707
Lekker zitten op het gras. Dit was vlak voordat het ging regenen en we vervolgens op nat en modderig gras moesten gaan zitten.
IMG-20160613-WA0015
Of het geregend heeft? Nee joh.
IMG-20160613-WA0012
Wat wij vinden van de regen ziet er ongeveer zo uit.

 

Dat was het. We kijken nu al uit naar volgend jaar! Dan ga ik nu nog even lekker fangirlen en het optreden van Nothing But Thieves terugkijken. Joe!